انتشارات میرماه

MirMah Publisher

انتشارات میرماه در سال 1381 خورشیدی (2002 میلادی) به همت پزشکانی که وجهۀ همت خود را بر خلق و انتشار آثار برجستۀ فرهنگی نهاده بودند، پایه‌گذاری شد. میرماه نزدیک به دو دهه است که با انتشار بیش از 400 اثر ارزشمند در حوزه‌های گوناگون از جمله تاریخ علم در ایران، تاریخ پزشکی در ایران، تاریخ مهندسی در ایران، آثار ادبی، فرهنگی و هنری پزشکان، ادبیات، هنر، آموزش مبانی سلامت و کتاب‌های کودک و نوجوان همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

نام انتشارات میرماه، برگرفته از گاه‌شمار باستانی مازندران است. میرماه (Mire-Mah) نام هفتمین ماه باستانی تبری است که آغاز آن مقارن با آخرین روز از دی ماه سال هجری خورشیدی است. میر (Mir) به مفهوم مهر و مهربانی مردمان با یکدیگر است. این واژه از ریشۀ مهر و میترا است که به معنای فروغ و روشنایی و درستی و دوستی و استواری بر عهد و پیمان است.

بنابر روایت‌های ایرانی و شمارش‌های نجومی، گاهشمار یزدگردی قدیم، مبداء کهن‌ترین سالشمار ایرانی است که با گذشت هزاران سال هنوز در میان اقوام ایرانی برقرار مانده است. سالشمار باستانی تبری (مازندرانی) نیز که بر پایۀ گاهشمار یزدگردی قدیم شکل گرفته است، دارای 12 ماه سی روزه و پنج روز اضافه که به آن پتک (Petak) یا گاهان‌بار، گاهنبار، پنجک، پنجه و خمسه می‌گفتند و نیز یک روزه کبیسه یا شیشک (Shishak) (ششگاه) است که در میان روستانشینان و مردمان کوهستان‌های مازندران به موازات سال‌های ایرانی و بعدها هماهنگ با تقویم هجری خورشیدی رواج داشته و دارد.

درنظر گرفتن پنج روز یا پتک و کبیسه یا شیشک به دامداران یا کشاورزان کمک می‌کرد تا حساب سال و ماه و زمان پرداخت خراج و مالیات و همچنین هنگام برگزاری آئین‌های باستانی و دینی و ملی را از دست ندهند. تفاوت سال باستانی تبری با سال هجری خورشیدی در این است که سال باستانی تبری در هر سال 125 روز پس از سپری شدن از اعتدال بهاری شروع می‌شود. به عبارت دیگر، زمانی که سال هجری خورشیدی از اعتدال بهاری آغاز می‌شود، از سال باستانی تبری 240 روز گذشته است. هریک از 12 ماه سال باستانی تبری نام ویژه‌ای دارد.


میرکا

Mirka

انتشارات میرماه در سال 1396 خورشیدی بخش کتاب‌های کودک و نوجوان خود را با عنوان کتاب‌های میرکا بنیان نهاد و کوشید تا با معرفی آثار نویسندگان و شاعران برجستۀ ایرانی به نوباوگان عزیز در راه آشنایی هرچه بیشتر آنان با ریشه‌های سترگ فرهنگی ایران گام‌هایی استوار بردارد.

میرکا واژه‌ای مازندرانی است و به مهره‌های درشتی گفته می‌شود که عموماً بر بازوان کودکان می‌بستند تا آنان را از گزند حوادث و چشم‌زخم‌ها در امان دارند. کتاب‌های میرکا می‌کوشند تا با آشنا نمودن فرزندان عزیزمان با آثار فاخر و چهره‌های اثرگذار و برجستۀ فرهنگ و هنر این سرزمین آنان را به فرهنگ ایران علاقمند ساخته و راهی پر از نور و روشنایی در مقابل دیدگان زیبای آنان بگشایند.

سبد خرید
پیمایش به بالا